Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Finn­mar­kin tun­tu­ri­alueel­le suun­ni­tel­tu tuu­li­puis­to saa­me­lai­ses­sa vas­ta­tuu­les­sa Uts­joel­la

Uudessa suunnitelmassa Rastigaisan tunturin taakse kaavailtua 100 tuulivoimalan aluetta on pienennetty ja voimalinja Suomeen poistettu.

Norjalainen Grenselandet DA on saanut Finnmarkin karulle tunturialueelle aikomansa Davvi-tuulivoimapuiston etenemään niin, että sitä esiteltiin jälleen Suomen puolella Utsjoella. Kuulemaan saapui vähälukuisesti väkeä, mutta silti saamelainen vastatuuli puhalsi hanketta kohtaan vahvasti.

Vähäväkisyyteen oli syynsä, sillä varttuneempi väki lienee ollut jo tunturissa poroja erottelemassa ja aktiivinen nuoriso Oslossa osoittamassa mieltä tuulivoimaan liittyvän Fosen-tapauksen takia.

Syynä oli myös elinvoima- ja teknisen lautakunnan kokous, jossa pähkäiltiin budjettia. Tuulikokouksen avaajaksi merkitty vt. kunnanjohtaja Tanja Lepistö pääsi paikalle myöhässä. Lautakunnan puheenjohtaja Sammol Lukkari piipahti salissa, mutta esimerkiksi jäsen Anni Ahlakorpi ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Väinö Guttorm jäivät kuulolle.

Anni Koiviston mukaan Davvia ei voi toteuttaa ilman saamelaisten vapaata ja tietoon perustuvaa ennakkosuostumusta. Vieressä Aslak Holmberg.
Anni Koiviston mukaan Davvia ei voi toteuttaa ilman saamelaisten vapaata ja tietoon perustuvaa ennakkosuostumusta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi