pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Etätyön lii­kun­nan­puu­te voi li­hot­taa – Tut­ki­musp­ro­fes­so­ri toivoo työ­nan­ta­jal­le lisää vai­ku­tus­val­taa siihen, mitä ruokaa lou­nas­pas­sil­la voi ostaa

Etätyöstä johtuva ruokailun siirtyminen työpaikkaruokaloista kotiin voi heikentää suomalaisten kansanterveyttä. Helsingin yliopiston tekemä tutkimus paljasti, että etätyö saa ihmiset napostelemaan entistä enemmän suolaisia välipaloja. Ravitsemusterapeutti antaa vinkit etätyöläisen painonhallintaan.

Lähityössä työnantaja pystyy kontrolloimaan lounasravintolan avulla suoraan sitä, millaisen lounaan syömistä työnantaja tukee. Etätyössä tämä kontrolli on vähentynyt, kun etätyöläinen valitsee entistä useammin ravintolan itse kirjavasta joukosta.
Lähityössä työnantaja pystyy kontrolloimaan lounasravintolan avulla suoraan sitä, millaisen lounaan syömistä työnantaja tukee. Etätyössä tämä kontrolli on vähentynyt, kun etätyöläinen valitsee entistä useammin ravintolan itse kirjavasta joukosta.
Kuva: Mauri Ratilainen

Etätyöstä johtuva ruokailun siirtyminen työpaikkaruokaloista takaisin kotiin haastaa suomalaisten ravitsemustottumuksia.

Osa etätyötä tekevistä ihmisistä kokee, että etätöissä omasta syömisestä on tullut epäterveellisempää, käy ilmi Työterveyslaitoksen kyselytutkimuksesta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi