kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Etätyön lii­kun­nan­puu­te voi li­hot­taa – Tut­ki­mus­pro­fes­so­ri toivoo työn­an­ta­jal­le lisää vai­ku­tus­val­taa siihen, mitä ruokaa lou­nas­pas­sil­la voi ostaa

Etätyöstä johtuva ruokailun siirtyminen työpaikkaruokaloista kotiin voi heikentää suomalaisten kansanterveyttä. Helsingin yliopiston tekemä tutkimus paljasti, että etätyö saa ihmiset napostelemaan entistä enemmän suolaisia välipaloja. Ravitsemusterapeutti antaa vinkit etätyöläisen painonhallintaan.

Lähityössä työnantaja pystyy kontrolloimaan lounasravintolan avulla suoraan sitä, millaisen lounaan syömistä työnantaja tukee. Etätyössä tämä kontrolli on vähentynyt, kun etätyöläinen valitsee entistä useammin ravintolan itse kirjavasta joukosta.
Lähityössä työnantaja pystyy kontrolloimaan lounasravintolan avulla suoraan sitä, millaisen lounaan syömistä työnantaja tukee. Etätyössä tämä kontrolli on vähentynyt, kun etätyöläinen valitsee entistä useammin ravintolan itse kirjavasta joukosta.
Kuva: Mauri Ratilainen

Etätyöstä johtuva ruokailun siirtyminen työpaikkaruokaloista takaisin kotiin haastaa suomalaisten ravitsemustottumuksia.

Osa etätyötä tekevistä ihmisistä kokee, että etätöissä omasta syömisestä on tullut epäterveellisempää, käy ilmi Työterveyslaitoksen kyselytutkimuksesta.