Pääkirjoitus: Kylien ke­hit­tä­mis­sää­tiön al­ku­pää­omas­ta on tehtävä eri­tyis­ti­lin­tar­kas­tus, to­tuu­den sel­vit­tä­mien on kaik­kien etu

kolumni: Päi­vä­kir­ja: Re­ser­vi­läis­toi­min­ta tuo so­pi­vas­ti jän­ni­tys­tä ta­sai­seen arkeen

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Enon­te­kiö vaa­ran­taa op­pi­lai­den tur­val­li­suu­den

Karesuvannon koulussa on jo vuosia kärsitty huonosta sisäilmasta, mutta asiaan ei ole tartuttu ajoissa. Koulusta on löytynyt terveydelle haitallisia yhdisteitä ja se on asetettu käyttökieltoon. Vuoden loppuun mennessä oppilaiden, varhaiskasvatuksen lasten ja henkilökunnan pitäisi terveysviranomaisten mielestä päästä terveisiin tiloihin.

Lapset ja työntekijät ovat joutuneet sinnittelemään huonossa sisäilmassa, jotta kunnalla olisi mahdollisuus järjestellä siirtoa. Tilaa, johon voisi välittömästi siirtyä, ei ole löytynyt. Miksi tilakartoitusta jatketaan? Luulisi, että asia olisi kiireellinen, mutta ratkaisua siirretään jatkuvasti. Oireilu ja altistuminen tiloissa jatkuu, on päänsärkyä, nenäverenvuotoa, iho-oireita ja huimausta. Luulisi, että oikeus terveelliseen työympäristöön olisi kiireellinen ja tärkeä asia. Viivytetäänkö asian käsittelyä tarpeettomasti lasten terveyden kustannuksella?