Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ener­gian hinta ka­ran­nut käsistä

Ilmastonmuutos on todettu yleisesti osittain ihmisen aiheuttamaksi. Sen tiedostaminen on aiheuttanut monia rajoituksia energian tuotantoon eri puolilla maapalloa ja sen myötä hyppäyksiä energian hintaan.

Näistäkin huolimatta Suomen valtio on lyönyt potin nokkiin, mitä hintojen korotukseen tulee. On tullut aika hakea syitä poskettomaan hintakilpaan.

Kansallinen virheratkaisu oli valtio-omisteisen sähkönsiirtofirman myynti ulkomaiselle sijoitusyhtiölle, jonka tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Toinen yhtä selkeä virhe on ollut sekundaenergiaa silloin tällöin tuottavien tuulimyllyjen rakentaminen ja tukeminen valtion varoin ilman niitä tukevan säätöenergian apua, mitä vielä rakentamaton vesivoima edustaa.

Luonnonsuojelu on noussut ensiarvoiseen asemaan ilmastonmuutoksen seurauksena, mutta kaikilla asioilla on rajansa. Eihän perheitä voi ajaa kotoaan ulos kylmään luonnonsuojeluun vedoten, kuten nyt näyttää käyvän Rovaniemen keskustassa ja Saarenkylässä ainoana syynä Ounasjoen suojelu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.