pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Tilaajille

"En lue ho­ro­skoop­pe­ja en­nus­tuk­si­na, vaan eh­do­tuk­si­na siitä, voisiko asioita aja­tel­la eri ta­val­la" – ast­ro­lo­gian suosio kasvaa somen voi­mal­la

Horoskoopit herättävät vahvoja tunteita, ja astrologia on noussut sosiaalisen median muoti-ilmiöksi. Vasa selvitti, mikä horoskoopeissa ja astrologiassa kiehtoo.

-
Kuva: Erica Niemelä

Astrologia on vuosituhansia vanha oppi, jonka mukaan taivaankappaleiden suhteelliset asemat eri ajankohtina vaikuttavat maan tapahtumiin, ihmissuhteisiin ja ihmisten luonteisiin. Astrologian opeille ei ole tieteellistä perustaa, mutta horoskoopit ovat silti erittäin suosittuja.

Toimittaja Janica Brander päätti kirjoittaa aiheesta tietokirjan. Astrologiaa Epäilijöille (Like, 2021) käsittelee astrologian historiaa ja sen merkitystä ihmisille. Teos myös opettaa lukijan tulkitsemaan omaa tähtikarttaansa. Kirjassa keskitytään nimenomaan länsimaisen astrologian saloihin ja tuttuun 12 horoskooppimerkin malliin.