ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Elo­ku­va­juh­lil­la esi­tel­möi fil­mi­hul­lu tie­teen­te­ki­jä – Il­ma­ke­hä­tie­teen pro­fes­so­ri löysi Bu­nue­lin elo­ku­vis­ta tuu­lel­la käyviä naisia, mutta au­tiol­le saa­rel­le lähtisi Tar­kovs­kin teos

Sodankylän elokuvajuhlilla on jännä kyky tunnistaa ja hyödyntää yleisössään oleva potentiaali. Näin kävi esimerkiksi Helsingin yliopiston ilmakehätieteiden keskuksen professori Timo Vesalalle.

Koko ikänsä elokuvia harrastanut Vesala on käynyt elokuvajuhlilla siitä saakka kun vihdoin sai itsensä paikan päälle vuonna 2010. Sodankylässä hän on nauttinut paikasta, tunnelmasta ja elokuvista. Vuonna 2016 hän jo esitelmöi festariyleisölle aiheenaan elokuvat ja ilmastonmuutos. Hän näytti pätkiä elokuvista ja kertoi hiilen ja veden kierrosta.

Lauantaina hän esittelee Tuija Halttusen Näin pilvet kuolevat -dokumentin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.