Mainos

Elin­voi­mai­nen kunta ra­ken­ne­taan yh­teis­työl­lä ja avoi­muu­del­la – mutta miten?

Suomen suurimmassa kunnassa on monenlaista toimintaa: luontomatkailua, autojen ja renkaiden kylmätestausta, hiihtokeskus sekä useita satoja pienempiä yrityksiä – Inarilla on siis monta tukijalkaa. Myös työhyvinvoinnin nähdään koostuvan kunnassa usean tekijän yhteensovittamisesta, persoonallisuutta unohtamatta ja erilaisuutta arvostamalla. Miten luottamukseen pohjaavaa yhteishenkeä rakennetaan?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin kolmastoista jakso alta:

Työhyvinvointi pohjautuu peruspilareihin eli selkeään toimenkuvaan, yhteisiin tavoitteisiin ja merkitykselliseen kokonaisuuteen. Kun tämä pohja on kunnossa, voidaan mielekkyyttä vahvistaa Inarissa esimerkiksi joustavuuden sekä moninaisten ja omannäköisten tehtävien kautta. Kunnan yhteisöllinen Inari-henki hehkuu avoimuutta, joka on olennainen osa työhyvinvointia, elinvoimaa ja kehittymistä, sillä uskallus puhua rohkeasti kehityskohteista tarjoaa mahdollisuuksia ratkaisuiden keksimiseen. Millaista työskentely tässä suuressa luonnonkauniissa kunnassa on?

Tällä kertaa työhyvinvoinnista Tekijöiden Lappi -hankkeen Marianne Kuisman kanssa keskustelevat Inarin kunnanjohtaja Tommi Kasurinen, varhaiskasvatuksen johtaja Pirkko Saarela sekä tarkastusinsinööri ja tuleva tekninen johtaja Reetta-Mari Tammela.

Inarin jakso