Mainos

Ei la­kais­ta asioita maton alle – Miten vai­keis­ta asiois­ta voidaan puhua?

Epäasianmukaista käyttäytymistä esiintyy kunta-alalla koko maassa, eikä Lappi ole tässä poikkeus. Hankaliin asioihin voi olla vaikeaa tarttua, osa päätöksistä jakaa mielipiteitä ja herättää vahvojakin tunteita. Luonnostaan vahvassa Kolarin kunnassa on kuitenkin otettu tässä kehitysaskeleita yhdessä eteenpäin. Miten haastavista asioista voidaan oppia puhumaan ja mitä se hyödyttää?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin neljästoista jakso alta:

Kehittämiskohteita löytyy jokaisesta kunnasta, keskeistä on kuitenkin se, miten näitä lähdetään ratkomaan yhdessä. Rohkeasti, yhteistyöllä ja kestävästi kasvavassa Kolarin kunnassa ollaan keskitytty rakentamaan arkea, joka vahvistaa tunnetaitoja ja mahdollistaa työyhteisön kohtaamisia päivittäin. Tällöin kynnys puhua haastavistakin aiheista madaltuu. Mutta mistä kumpuaa Kolarin kunnan rohkeus puuttua epäasianmukaiseen käyttäytymiseen ja vahvistaa keskustelukulttuuria? Mitä voimme kunnasta oppia?

Haastavista asioista puhumisesta osana työhyvinvointia keskustelemassa ovat Kolarin HR-asiantuntija Saara Koivisto, varhaiskasvatusjohtaja Annika Riekkola ja sivistysjohtaja Juha Väisänen, Tekijöiden Lappi -hankkeen Henna Kymäläisen kanssa.

-