Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Edus­kun­nas­ta: Hal­li­tus­oven saranat ras­vat­tiin Ro­va­nie­mel­lä

Keskustan puoluevaltuusto kokoontui Rovaniemellä viime viikonloppuna. Kokouspaikka oli Lapin yliopisto, joka sopi erinomaisesti kokouspaikaksi, paitsi usean keskustan kansanedustajan kotiyliopistona, myös viimeaikaisen korkeakoulukeskustelun johdosta.

Tuen täysin ministeri Kurvisen ajatuksia vahvistaa maakunnissa toimivia yliopistoja, vaikka ne ovat saaneet vahvaa vastustusta. Kärkitoimijoina vastustamisessa on ollut kokoomuksen lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto.

Valitettavasti usean yliopiston hallituksen puheenjohtajat ovat lähteneet tukemaan kritiikkiä ministeri Kurvisen linjalle. Vähemmälle huomiolle jäi Kurvisen linjasta se osa, jossa peräänkuulutettiin myös profiloitumisen tarvetta. On viisasta luoda alueellisia osaamiskeskittymiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.