Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Edus­kun­nan Na­to-pää­tök­ses­tä alkoi Suomen län­nen­tie, jonka aikana Uk­rai­nan tais­te­lu ajoi Putinin Venäjän ro­mah­duk­sen par­taal­le – Näin nä­kö­kul­ma kään­tyi, osa 3

Suomi elää "harmaata aikaa" Nato-hakemuksen jättämisen ja viimeisten ratifiointien viipymisen välillä. Putinin Venäjä on joutunut syviin vaikeuksiin, kun liikekannallepano sai sadat tuhannet pötkimään pakosalle. Ukraina on alueitaan palauttamalla antanut Putinille selkäsaunan.

Analyysi

Suomen Nato-jäsenyys on Unkarin ja Turkin myöntymystä vaille. Monelta on unohtunut, että elämme edelleen niin sanottua harmaata aikaa. Emme ole Naton viidennen artiklan vaan oman vahvan maanpuolustuksemme ja erilaisten valtioiden välisten turvajärjestelyjen suojassa.

Toukokuussa 2022 kansalaisten Nato-mielipide oli tullut selväksi, ja se heijastui eduskunnan, puolueiden ja koko yhteiskunnan keskustelussa. Nato-kantaansa pantannut valtiojohto oli vihdoin valmis tulemaan ulos kaapista.

12.5.2022

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.