Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Astra Zeneca -ro­ko­tus­ten pe­ruun­tu­mi­nen ai­heut­taa ky­sy­myk­siä – Kuntien käy­tän­nöt vaih­te­le­vat

Keminmaan lauantain ja Kemin maanantain rokotuksiin tulee saapua normaalisti, jos peruuntumisesta ei erikseen tule ilmoitusta. Rovaniemi sen sijaan tiedottaa peruvansa kaikki maanantain ajat ilman erillisiä ilmoituksia.

Oma rokotusaika lauantaille Keminmaahan tai maanantaille Kemiin on voimassa, jos peruuntumisesta ei erikseen ilmoiteta.
Oma rokotusaika lauantaille Keminmaahan tai maanantaille Kemiin on voimassa, jos peruuntumisesta ei erikseen ilmoiteta.
Kuva: Mikko Halvari

Tieto Astra Zeneca -rokotusten perumisesta on aiheuttanut jo rokotusajan saaneissa epätietoisuutta siitä, onko oma rokotusaika voimassa.

Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan erityisesti Keminmaan huomisen lauantain rokotusajoista on tullut perjantai-illan aikana paljon kyselyitä.

Taskila sanoo, että suurin osa Keminmaan lauantain rokotuksista oli tarkoitus antaa  Pfizerin ja Biontechin rokotteella. Nämä rokotukset annetaan normaalisti.

Niille, joille olisi annettu Astra Zeneca -rokote, on jo ilmoitettu. Rokotukseen tulee siis saapua normaalisti.

Sama koskee ensi maanantain rokotuksia Kemissä. Sielläkin suurin osa annettavaksi suunnitelluista rokotuksista on Pfizerin ja Biontechin rokotetta.

Rovaniemi peruu kaikki maanantain rokotusajat

Rovaniemen kaupunki puolestaan ilmoittaa peruvansa kaikki tulevan maanantain rokotusajat.

Maanantaille ajan varanneiden henkilöiden ei tarvitse olla erikseen yhteydessä rokotuksen järjestäjään, vaan he voivat jättää saapumatta rokotuspaikalle. Heihin ollaan yhteydessä uudesta rokotusajankohdasta.

Myös tiistaille ja keskiviikolle 23.–24. maaliskuuta ajan varanneisiin ollaan tarvittaessa yhteydessä. Kaupunki kertoo tiedottavansa asiasta lisää maanantaina, kun muiden koronarokotteiden toimitukset varmistuvat.