tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Trans­la­kia vas­tus­te­taan uh­ka­ku­vil­la – trans­su­ku­puo­lis­ten oi­keuk­sien vah­vis­ta­mi­nen ei uhkaa naisia eikä tyttöjä ja heterot voivat elää rau­has­sa jat­kos­sa­kin

Translain uudistuksen vaikutuksista leviää tietoa ja uhkakuvia, jotka eivät perustu tutkittuun tietoon. Hallituksen esitys uudeksi laiksi on parhaillaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä. Valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) vastustaa lakiin sisältyvää kuukauden harkinta-aikaa liian lyhyenä, koska avioeroakin harkitaan puoli vuotta.

Sateenkaarilippuja Helsingin kaupungintalon edessä kesällä 2021. Prideliike on kansalaisliike, joka toimii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi.
Sateenkaarilippuja Helsingin kaupungintalon edessä kesällä 2021. Prideliike on kansalaisliike, joka toimii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi.
Kuva: Lännen Media
Analyysi

Translain päivittäminen on yksi tämän hallituskauden lakiuudistuksista, joista on sovittu jo hallitusohjelmassa.

Lain hyväksyminen jää hallituskauden viime metreille, mutta oletettavaa on, että lakiuudistus menee läpi.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa