Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ala­kor­ka­lon koulun öl­jy­va­hin­ko paisuu Ro­va­nie­mel­lä – Ra­ken­nuk­sen pur­ka­mi­nen edel­lyt­tää suo­je­lun pur­ka­mis­ta

Vuonna 2015 havaittu Alakorkalon koulun öljyvahinko on selvästi aiemmin kerrottua suurempi. Nyt arvioidaan, että maa-alueen puhdistaminen edellyttää kaupungilta noin kahden miljoonan euron määrärahaa ensi vuoden talousarvioon.

Lapin ely-keskus kiinnitti öljyvahinkoon huomiota vuonna 2016 ja vaati kaupunkia saamaan maaperän kunnostustyöt valmiiksi seuraavan vuoden loppuun mennessä. Rovaniemi haki päätökseen jatkoaikaa ja töiden loppuun saattaminen on sen jälkeen siirtynyt ja siirtynyt.

Kaupungin tilaliikelaitos ryhtyi jo vuonna 2015 selvittämään öljyvuodon laajuutta sen jälkeen, kun voimakas öljyn haju ilmeni hakelämpölaitoksen käyttöönoton jälkeen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.