Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Ala­kor­ka­lon koulun öl­jy­va­hin­ko paisuu Ro­va­nie­mel­lä – Ra­ken­nuk­sen pur­ka­mi­nen edel­lyt­tää suo­je­lun pur­ka­mis­ta

Vuonna 2015 havaittu Alakorkalon koulun öljyvahinko on selvästi aiemmin kerrottua suurempi. Nyt arvioidaan, että maa-alueen puhdistaminen edellyttää kaupungilta noin kahden miljoonan euron määrärahaa ensi vuoden talousarvioon.

Lapin ely-keskus kiinnitti öljyvahinkoon huomiota vuonna 2016 ja vaati kaupunkia saamaan maaperän kunnostustyöt valmiiksi seuraavan vuoden loppuun mennessä. Rovaniemi haki päätökseen jatkoaikaa ja töiden loppuun saattaminen on sen jälkeen siirtynyt ja siirtynyt.

Kaupungin tilaliikelaitos ryhtyi jo vuonna 2015 selvittämään öljyvuodon laajuutta sen jälkeen, kun voimakas öljyn haju ilmeni hakelämpölaitoksen käyttöönoton jälkeen. Oppilaat siirrettiin väistötiloihin lokakuussa 2018.

Tehdyissä tutkimuksissa on selvinnyt, että koulurakennuksen alla on huomattavan suuri pilaantuma.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi