Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ylit­tä­vät­kö hoi­ta­jat työ­tais­te­lui­den kir­joit­ta­mat­to­mat sään­nöt? – Lakot osuvat suoraan hoi­to­työn sy­dä­meen, ja se kertoo tu­leh­tu­nees­ta neu­vot­te­lu­ti­lan­tees­ta

Hoitajaliitot ovat antaneet useita lakkovaroituksia, jotka koskevat tehohoitoa ja kotihoitoa. Työmarkkina-asiantuntijoiden mukaan hoitajille yleisesti osoitettu tuki voi kääntyä nopeastikin, jos lakoista on kohtalokkaita seurauksia.

Hoitajaliitot Tehy ja Super ovat ilmoittaneet uusista työtaistelutoimista, jotka osin iskevät kotihoitoon ja tehohoitoon.

Työmarkkina-asiantuntijoiden mukaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä koskevat lakot ovat poikkeuksellisia ja kertovat siitä, miten umpisolmussa liittojen työmarkkinaneuvottelut ovat.

Hoitajaliitot ovat myös ilmoittaneet, etteivät ne anna hoitajiaan suojelutyöhön samalla tavalla kuin kevään lakoissa.

– Työtaistelutoimien perinteenä on aina ollut se, että ihmisten henkeä ja terveyttä ei vaaranneta. Terveydenhoitoalan lakoissa tämä raja on aina veteen piirretty viiva, mutta nyt hoitajaliitot ovat jopa muiden ammattiliittojen johtajien mielestä menossa tämän rajan ylitse, sanoo Itä-Suomen yliopiston dosentti Tapio Bergholm.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.