Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Yli tuhat ki­lo­met­riä lisää val­vot­ta­vaa si­sä­ra­jaa, sata ra­ja­var­ti­jaa avuksi muualta ja kak­sin­ker­tai­nen määrä kä­si­tel­tä­viä rik­ko­muk­sia – Lapin ra­ja­var­tios­tol­le vuosi 2020 oli poik­keuk­sel­li­nen

Rajoitukset ovat muuttuneet useasti ja rajayhteisön liikkumisen helpottuminen on rajavartioston mukaan näkynyt ylikulkijamäärissä.

Lapin rajavartiostolle vuosi 2020 toi isoja mullistuksia. Maaliskuun 17. päivä 2020 Suomen valtioneuvosto teki päätöksen rajoittaa henkilöliikennettä Suomen rajoilla. Sisärajatarkastukset otettiin käyttöön 19. maaliskuuta.

Ulkorajaliikenteelle asetettiin rajoituksia ja osa rajanylityspaikoista suljettiin. Rovaniemen, Kittilän, Ivalon ja Enontekiön lentoasemilla ja pohjoisen itärajan rajanylityspaikoilla ulkorajaliikenne tyrehtyi lähes kokonaan.

Tukea muualta

Sisärajatarkastusten palauttaminen toi keväällä Lapin rajavartiostolle lisää valvottavaa rajaosuutta 1 224 kilometriä ja 11 uutta läpi vuorokauden auki olevaa rajanylityspaikkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.