Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Yli tuhat ki­lo­met­riä lisää val­vot­ta­vaa si­sä­ra­jaa, sata ra­ja­var­ti­jaa avuksi muualta ja kak­sin­ker­tai­nen määrä kä­si­tel­tä­viä rik­ko­muk­sia – Lapin ra­ja­var­tios­tol­le vuosi 2020 oli poik­keuk­sel­li­nen

Rajoitukset ovat muuttuneet useasti ja rajayhteisön liikkumisen helpottuminen on rajavartioston mukaan näkynyt ylikulkijamäärissä.

Lapin rajavartiostolle vuosi 2020 toi isoja mullistuksia. Maaliskuun 17. päivä 2020 Suomen valtioneuvosto teki päätöksen rajoittaa henkilöliikennettä Suomen rajoilla. Sisärajatarkastukset otettiin käyttöön 19. maaliskuuta.

Ulkorajaliikenteelle asetettiin rajoituksia ja osa rajanylityspaikoista suljettiin. Rovaniemen, Kittilän, Ivalon ja Enontekiön lentoasemilla ja pohjoisen itärajan rajanylityspaikoilla ulkorajaliikenne tyrehtyi lähes kokonaan.

Tukea muualta

Sisärajatarkastusten palauttaminen toi keväällä Lapin rajavartiostolle lisää valvottavaa rajaosuutta 1 224 kilometriä ja 11 uutta läpi vuorokauden auki olevaa rajanylityspaikkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.