Yle: Edus­kun­ta ei kytke Finn­ai­rin tukea maa­kun­ta­len­toi­hin

Helsinki
Finnair kaavailee pitkää lentotaukoa Kemi-Tornion kentälle.
Finnair kaavailee pitkää lentotaukoa Kemi-Tornion kentälle.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta ei kytke Finnairille suunniteltua tukea lentojen jatkamiseen pienemmille maakuntakentille, kertoo Yle.

Valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) on vahvistanut Ylelle, ettei Finnairin tuen ehdoksi kirjata mitään maakuntalentojen jatkamisesta.

Finnair on päättänyt, ettei se lennä Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan koko kesänä eikä välttämättä seuraavana talvikautenakaan.

Erityisesti hallituspuolue keskusta on pitänyt tärkeänä, että Finnair jatkaa lentojaan maakuntakentille, kun koronakriisi hellittää.

Esimerkiksi keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä totesi tiistaina, että vaihtoehtoja olisi ollut. Kärnän mukaan ministeri Maria Ohisalo on väärässä väittäessään, etteivät poliitikot voi päättää Finnairin lentokohteita.

– Valtio on edellyttänyt Finnairilta myös sitoutumista esimerkiksi päästötavoitteisiin. Aivan samalla tavoin valtio voi enemmistöomistajana edellyttää yhtiöltä strategista linjausta, jonka mukaisesti Finnairin on turvattava tarpeellinen lentoliikenne kaikille kotimaan kentille, Kärnä totesi.

Kärnä totesi myös, että jakaa näkemyksen siitä ettei Finnairin osakeannille voi esittää ehtoja. Sen sijaan Kärnä toteaa, että sille merkitseekö valtio osakkeita vai ei, voidaan asettaa ehtoja.

– Meidän on täysin välttämätöntä nyt koronakriisin keskellä yhdessä puolustaa koko maan lentoasemaverkostoa sekä kattavia yhteyksiä koko maahan.


Aiemmin aiheesta:

Me­ri-Lap­pi vaatii Finn­ai­ria pa­laut­ta­maan lennot heti syys­kuus­sa – huolena mil­jar­dien teh­das­in­ves­toin­nit (18.5.2020)

lman Finn­ai­rin lentoja kesäksi jäävät kau­pun­git eivät aio lähteä ra­hoit­ta­maan lentoja itse – Kemissä ja Ka­jaa­nis­sa ei in­nos­tu­ta Porin ai­keis­ta laittaa mil­joo­nia omaa rahaa len­toi­hin