Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yk­si­puo­li­nen tieto uhkaa de­mo­kra­tiaa

Lueskelin suuren kauppaketjun julkaisemaa kuvalehteä. Lehti on ilmestynyt kymmeniä vuosia, sen muistaa lapsuudesta asti. Ruokalehti se on, mutta sen jutut ovat muutenkin vuosien mittaan jääneet mieleen.

Nyt uudessa lehdessä julkaistut ruokareseptit ovat kuitenkin kovin yksipuolisia, nykymuodin mukaisia. Pelkkää kasvisruokaa.

Lehden luettuaan jää miettimään tänä päivänä meille median kautta jaettua infoa. Jos liharuuasta on kyse, muistuu mieleen MM-kiekkohampurilaiset. Jauhelihapihvillä höystettynä niitä syötiin 26 000 kappaletta, kasvisvaihtoehtoja muutama kymmenen.

Siis koko media vääntää asioita muka-trendikkyyden puolelle jatkuvasti eri tavoin kuin vallitseva todellisuus. Tavallaan valheesta on tullut vastenmielinen käytäntö.

Onko meillä demokratian kautta oikeus tasapuoliseen totuutta monipuolisesti edustavaan mediaan? Onko Venäjän mallinen valehtelu ja yhden totuuden asioissa korostaminen jo uhka demokratialle?

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.