tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Yk­si­näi­syys ja kaipuu iskee tähän hetkeen – Haa­pa­ran­nal­la saa en­si-il­lan runo- ja lau­lu­esi­tys suomen- ja meän­kie­lel­lä

Haaparannan kirkossa Pia Suonvieri ja Adam Huuva laulavat yhdessä kaipuusta ja läheisyydestä. Valmisteilla on Minun Kaipuussa Olet Sie runo- ja lauluesitys, jossa kielinä ovat meänkieli ja suomi.

Haaparannalla asuvat Suovieri ja Huuva ovat valmistelleet tiiviisti esitystä pari kuukautta, mutta oikeasti ajatus esityksestä on kytenyt lähes koko korona-ajan.

– Idea syntyi jo alkukeväästä 2020, kun olin kotona toipilaana. Kun oma olkapää oli sairastettuna, niin iski koronan vuoksi täydellinen eristys ulkomaailmasta. Se tuntui pahalta ja halusin nostaa ihmisten läheisyyden esille, perustelee Pia Suonvieri.

Runo-lauluesitys sai alkunsa ajatuksesta millä tavoin voimme tuoda lohtua ihmisille, jotka ovat jo pitkään joutuneet olemaan eristyksissä ja etäällä toisistaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.