Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­teis­työl­lä tukea ja euroja yri­tyk­sil­le

Näkökulma

Yhteistyössä on voimaa – erityisesti korona-aikana. Harva yritys pärjää ilman kumppaneita ja verkostoja varsinkaan, jos mielii kasvaa ja kansainvälistyä. Monet menestyvät yritykset ovat oivaltaneet verkostoitumisen voiman. Pitää tuntea oikeat tahot löytääkseen tukea ja rahoitusta tuotekehitykseen sekä sopivat materiaalit, valmistajat, myyjät ja ostajat. Tämä edellyttää avointa toimintaa erilaisissa verkostoissa.

Pohjoisessa yritysten ja muiden toimijoiden, kuten kuntien, koulutus- ja tutkimuslaitosten, yrityskehittäjien ja alueorganisaatioiden yhteistyö on monin paikoin jouhevaa. Kynnys yhteistyöhön on matala, koska harvaan asutulla alueella on melko vähän toimijoita ja monet ovat jo toisilleen tuttuja.

Yhteistyön hyödyt konkretisoituvat, kun oma aika tai raha ei riitä ja tarvitaan lisäresursseja. Potkua kehittämistyöhön haetaan ulkomailta asti. EU:lla on tarjolla rahoitusta, jota voi hakea alueellisilta viranomaisilta tai suoraan EU-komissiolta. Ilman verkostoja ja yhteistyökumppaneita suorasta rahoituksesta voi vain haaveilla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita