Yh­dys­val­lat asettaa pa­kot­tei­ta Hong­kon­gin joh­ta­jal­le per­jan­tai­na – it­se­hal­lin­to­alue har­kit­see vas­ta­toi­mia

Pakotteet ovat tuorein vastatoimi Kiinan asettamalle turvallisuuslaille.

Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam on puolustanut Kiinan asettamaa turvallisuuslakia.
Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam on puolustanut Kiinan asettamaa turvallisuuslakia.
Kuva: JEROME FAVRE

Yhdysvallat ilmoitti perjantaina asettavansa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille hänen osallisuudestaan poliittisen vapauden murentamiseen alueella. Asiasta kertoo CNN. Uutiskanavan mukaan pakotteita asetetaan myös kymmenelle muulle virkamiehelle.

Pakotteet sisältävät muun muassa henkilöiden Yhdysvalloissa olevien varojen ja omaisuuden jäädyttämistä.

Kyseessä on Yhdysvaltain tuorein vastaisku Kiinan asettamalle turvallisuuslaille.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tiedotteessa sanotaan, että "nämä yksitoista henkilöä ovat saattaneet voimaan käytäntöjä, joilla tähdätään suoraan ilmaisun- ja kokoontumisvapauden sekä demokraattisten prosessien tukahduttamiseen, ja ovat näin vastuussa Hongkongin itsehallinnon heikentymisestä".

Lam on puolustanut turvallisuuslakia "välttämättömänä keinona lopettaa viime kuukausien kaaos ja väkivaltaisuudet. Lain tarkoitus on pitää Hongkong turvassa", CNN kirjoittaa.

Hongkongin hallinnosta kerrottiin CNN:n mukaan lauantaina, että itsehallintoalue harkitsee vastatoimia.

CNN kertoo, että pakotteet annettiin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin heinäkuussa allekirjoittaman presidentin asetuksen nojalla.