“Yh­des­sä olemme kuin teat­te­ri­per­he” - Kran­ni­teat­te­rin mu­siik­ki­näy­tel­mä en­si-il­taan.

Eveliina Halme (vas.), Harry Wuite, Anne Angeria, Johanna Mattila, Tuomas Heinikoski ja edessä Jon Sebastian Säkkinen ovat Kranniteatterin ”teatteriperhe”.
Eveliina Halme (vas.), Harry Wuite, Anne Angeria, Johanna Mattila, Tuomas Heinikoski ja edessä Jon Sebastian Säkkinen ovat Kranniteatterin ”teatteriperhe”.

Koronan vuoksi teatterit, mukaan lukien monet kesäteatterit ovat tauolla. Torniolainen Kranniteatteri on poikkeus.

Haaparannalla asuvan Anne Angerian käsikirjoittama ja ohjaama Nostalkia tulee ensi-iltaan tiistaina 7. heinäkuuta.

– Esitämme Nostalkiassa legendojen lauluja ja niitähän piisaa. Suomen musiikkimaailma on aarteita täynnä ja niitä nostalgisia kappaleita me esitämme niitä käsi kädessä teatterin ja tanssin kanssa, kertoo Angeria.

Tämän kesän esityksessä on keskiössä Nostalkia-baari, jossa käy monta erilaista kulkijaa. Toiset juhlivat polttareita ja toiset taas miettivät bisneksiä, yksinäisyyttä tai rakkautta. Jokaisella kävijällä on oma tarinansa ja niihin katsoja pääsee tutustumaan.

– Jollakin lailla tämä esitys peilaa koko elämää, sen raadollisuutta ja vaikeutta, mutta myös ihanuutta ja rakkautta. Niin ja yksi vauhdikkaimmista baarin asiakkaista on Anne Angerian roolihahmo, kälätyksestäkin tutuksi tullut Kälkkä, kertoo Kranniteatterin tiedottaja Johanna Mattila.

Angeria sai Nostalkian käsikirjoituksen valmiiksi talvella.

–Oli mukavaa räätälöidä näille ihmisille käsikirjoitus. He ovat oikeasti ihanaa jengiä ja yhdessä olemme kuin teatteriperhe. Joka kesä meillä on uusi tarina, mutta suunnilleen samat ihmiset esiintymässä. Esimerkiksi Oulussa opiskeleva laulaja Eveliina Halme on kulkenut sieltä asti treeneissä ja laulaa ja näyttelee täysillä joka kesä ja joulutkin. Mehän myös teemme perinteisesti joulushown, Angeria sanoo.

Tänä vuonna Kranniteatterin lavalla nähdään laulaja Jon Sebastian Säkkinen, tangokisoihin pyrkivä Tuomas Heinikoski, laulunopettajaksi opiskeleva Eveliina Halme pianisti Harry Wuite, harrastajatanssija Johanna Mattila sekä Anne Angeria itse.