Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­den­ver­tai­suut­ta teiden hoitoon

Rovaniemen teiden kunnostuksessa ja hoidossa on mahdollista noudattaa yhdenvertaisuutta. Elinvoimalautakunta voi linjata, että kaikkien vakituisten asuinalueiden teitä kohdellaan samalla tavoin. Tämä koskee asemakaava- ja yleiskaava-alueita sekä kaava-alueiden ulkopuolella olevia teitä, joiden varrella on vähintään yksi vakituisesti asuttu kiinteistö.

Näillä alueilla asuvat kaupunkilaiset maksavat kiinteistöveroa yhtäläisin perustein. Kiinteistöveron vastineeksi kaupungin on huolehdittava teiden ylläpidosta ja korjauksista. Yksityisteiden varsilla asuvia ei voi syrjiä ja vaatia heitä osallistumaan teiden hoito- ja kunnostuskustannuksiin. Näitä teitä käyttävät teiden varsilla asuvien lisäksi monet muut tahot ilman korvausta.

Kuntalaki velvoittaa kuntaa huolehtimaan kaikkien asukkaidensa perusturvallisuudesta. Peruspalvelujen saamista ei voi estää sillä perusteella, että tiet ovat liian heikossa kunnossa palvelujen tarjoamiseksi. Kunnan velvollisuus on huolehtia siitä, että apu saavuttaa kaikki asukkaat.

Kylien kehittämisjaosto antoi yksimielisen lausuntonsa elinvoimalautakunnalle yksityisteiden ylläpidon ja korjausten järjestämiseksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi