Kolarissa aletaan kouluttaa ravintola-alan työntekijöitä yhteistyössä paikallisten ravintoloiden kanssa.
Opiskelijat suorittavat ensin viiden viikon peruskoulutuksen, jossa opetellaan ammattilaiskeittiössä työskentelyn perusteet. Sen jälkeen alkaa työssäoppimisjakso ravintolassa.
Opiskelijat voivat erikoistua keittiö- tai salityöskentelyyn. Koulutuksen päätteeksi opiskelijoilla on suoritettuna ammatillinen perustutkinto, kertoo Kolarin kunnan työllisyyskoordinaattori Robert Hawkins.
–Kolarin ravintoloilla on ollut suuria haasteita löytää hyvää henkilökuntaa. Kun sesonki alkaa, pitää olla rautainen ammattilainen, että voi hypätä liikkuvaan junaan.
Peruskouluus tasoittaa tietä keittiöön
Koulutus on herättänyt Kolarissa suurta mielenkiintoa.