Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Viisi viikkoa pe­rus­kou­lu­tus­ta ja sitten keit­tiöön – Ko­la­ris­sa täs­mä­kou­lu­te­taan op­pi­so­pi­muk­sel­la kokkeja ja tar­joi­li­joi­ta työ­voi­ma­pu­las­ta kär­si­vil­le ra­vin­to­loil­le

Kolarissa aletaan kouluttaa ravintola-alan työntekijöitä yhteistyössä paikallisten ravintoloiden kanssa.

Opiskelijat suorittavat ensin viiden viikon peruskoulutuksen, jossa opetellaan ammattilaiskeittiössä työskentelyn perusteet. Sen jälkeen alkaa työssäoppimisjakso ravintolassa.

Opiskelijat voivat erikoistua keittiö- tai salityöskentelyyn. Koulutuksen päätteeksi opiskelijoilla on suoritettuna ammatillinen perustutkinto, kertoo Kolarin kunnan työllisyyskoordinaattori Robert Hawkins.

–Kolarin ravintoloilla on ollut suuria haasteita löytää hyvää henkilökuntaa. Kun sesonki alkaa, pitää olla rautainen ammattilainen, että voi hypätä liikkuvaan junaan.

Peruskouluus tasoittaa tietä keittiöön

Koulutus on herättänyt Kolarissa suurta mielenkiintoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.