Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Viime vuosi oli Na­pa­pii­rin energia ja vesi oy:lle sähkön hin­nan­nou­sun vuoksi erit­täin tu­lok­sel­li­nen – fokus uu­siu­tu­vis­sa ener­gian­läh­teis­sä

Napapiirin Energia ja Vesi –konserni (Neve) teki vuonna 2021 historiansa parhaan tuloksen. Konsernin liikevaihto oli 83 miljoonaa euroa ja tulos verojen jälkeen 14 miljoonaa euroa. Tulosta siivitti sähkön markkinahinnan nousu.

Neve tuottaa sähköä markkinoille Suosiolan vastapainevoimalaitoksessa ja lisäksi konserni omistaa Kemijoki Oy:n vesivoimaa.

– Vuoden 2021 aikana saimme tehtyä erinomaisen tuloksen ilman asiakashintojen nostoa. Tuloksesta kolme miljoonaa euroa on myös myyntivoittoa, joka syntyi kun Aurora Lämpö Oy myytiin, kertoo toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

Aurora Lämmön nykyinen omistaja Neve Arctic Infra (NAI) on Neven ja OP Suomi Infra –rahaston perustama yhteisyritys.

Sijoitusten tavoitteena on taata Lapin, Kainuun ja Koillismaan alueen lämpö–, energia–, vesi– ja tietoliikennesektoreiden infrastruktuurin pysyminen kotimaisessa omistuksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.