Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Vii­kon­lo­pun ko­ro­na­koos­te: Lapissa kuusi uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, 35 pro­sent­tia väes­tös­tä saanut kaksi ro­ko­tet­ta, koko maassa 519 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa

Lue myös: Päi­vit­ty­vä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

17.15: Lapissa kuusi uutta koronavirustartuntaa

Lapissa on todettu sunnuntaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kolme todettiin Rovaniemellä, yksi Enontekiöllä ja kaksi Kittilässä. Tartuntojen lisäselvitys on vielä kesken.

Kittilän kahdesta tartunnasta toinen on todettu terveyskeskuksen vuodeosastolla kaksi rokotetta saaneella henkilöllä. Toinen tartunta ei liity aikaisempiin ketjuihin.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri tiedottaa tartunnoista vain arkipäivisin.

14.03: Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 35 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,67 miljoonaa eli 66,2 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 9 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 35,1 prosenttia, mikä tarkoittaa lähes 1,95 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 29 400:lla.

Lapin sairaanhoitopiirissä toisen annoksen on saanut 32,8 prosenttia ja ensimmäisen annoksen 65,4 prosenttia. Länsi-Pohjassa molemmat rokoteannokset on saanut 31,7 prosenttia ja ensimmäisen annoksen 63,9 prosenttia väestöstä.

13.00: Koronatilanne on yhä pahin Husin alueella

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden jatkaa kasvuaan. Ilmaantuvuusluku on noin 120, kun sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla se oli noin 64.

Suurin ilmaantuvuusluku on yhä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (200). Lisäksi ilmaantuvuusluku on yli sadan Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Kainuussa. Matalinta ilmaantuvuus on edelleen Keski-Pohjanmaalla (13).

THL:n tietojen mukaan Lapin sairaanhoitopiirissä kahden viikon ilmaantuvuusluku on 56 ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä 25.

12.03: THL: Suomessa todettu 519 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 519 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 666 tartuntaa, mikä on 3 129 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 107 321.

Viikonloppuisin valtakunnalliset raportoidut tartuntamäärät ovat yleensä pienempiä, koska testausmäärät eivät ole yhtä suuria kuin viikolla. Ennen tämän päivän lukuja päivittäin raportoidut tartuntaluvut ovat olleet tällä viikolla keskimäärin noin 640.

Kahden viime viikon aikana todetuissa tautitapauksissa korostuu edelleen 20–29-vuotiaiden ikäryhmä, jossa tartuntoja on kahdessa viikossa ollut yli 2 400.

Lauantain koronauutisia

Lapin sairaanhoitopiirissä ei uusia tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia tartuntoja perjantain jälkeen. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri tiedottaa tartunnoista vain arkipäivisin.

Koronaturvallinen Lappi -sivuston mukaan Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu kuluvalla viikolla 29 tartuntaa ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kuusi tartuntaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa kaksi kolmesta

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,67 miljoonaa eli 66 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 13 800:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt vajaat 34,6 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,92 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 48 400:lla.

Rokotustempaus sai ihmisiä piikille Rovaniemellä

Rovaniemellä voi saada koronarokotteen ensimmäisen annoksen ilman ajanvarausta viikonlopun aikana. Tempaus järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 31.7.–1.8. klo 12–16 Rovaniemen kaupungintalolla.

Lauantaina kaupungintalon rokotuspisteen eteen muodostui puolen päivän aikaan pitkä jono, ja ensimmäisen tunnin aikana ihmisiä rokotettiin noin sata.

Lue lisää: Ro­va­nie­men ro­ko­tus­tem­paus sai ihmiset tu­le­maan pii­kil­le – en­sim­mäi­sen tunnin aikana ro­ko­tet­tiin noin sata ihmistä

Kahden viikon tautitapauksista yli kolmannes parikymppisillä

THL:n tietojen mukaan kahden viime viikon aikana tautitapauksia on todettu Suomessa eniten 20–29-vuotiailla. Kyse on noin 2 300 koronavirustartunnasta, mikä on yli kolmannes kaikista kahden viikon tautitapauksista.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 114, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 61.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on noin 193. Viidessä maakunnassa ilmaantuvuusluku on yli sadan.

Matalinta ilmaantuvuus on Keski-Pohjanmaalla, jossa se on noin 12.

THL: Suomessa todettu lähes 800 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 794 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 325 tartuntaa, mikä on 2 963 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 106 802.

Perjantain koronauutisia:

Sulku Kittilän terveyskeskuksen vuodeosastolla jatkuu

Kittilän Koivukodilla ilmenneen joukkoaltistumisen vuoksi terveyskeskuksen vuodeosaston sulku jatkuu 2. elokuuta asti. Osastolla on edelleen voimassa vierailukielto 11.8. asti ja myös Koivukodin vierailukieltoa jatketaan 13.8. saakka. Toimenpiteillä pyritään suojaamaan potilaita ja henkilökuntaa ja estämään jatkoaltistumisia.

Lapin sairaanhoitopiirissä yhdeksän uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on perjantaina todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa. Tartunnoista viisi todettiin Kittilässä, joista neljä palvelukoti Koivukodissa. Lisäksi Kittilässä todettiin tartunta ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Rovaniemellä todettiin neljä uutta tartuntaa. Tartunnoista kolme todettiin henkilöillä, jotka olivat jo karanteenissa. Yksi on saanut tartunnan pääkaupunkiseudulta.

Länsi-Pohjassa ei todettu perjantaina uusia koronavirustartuntoja.

Rovaniemellä Näsmänkiepin palvelutalon työntekijällä koronatartunta

Näsmänkiepin palvelutalon osaston 3 yhdellä työntekijällä on todettu koronatartunta torstaina 29. heinäkuuta. Näsmänkiepin palvelutalon osastolla 3 on määräaikainen vierailukielto 8. elokuuta saakka.

Palvelutalon osastolla on altistunut asukkaita ja työntekijöitä. Kaikkiin altistuneisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä. Yksikössä vierailleet eivät ole altistuneet.