kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Vihreä parsa on kevään odo­tet­tu herkku – Yk­sin­ker­tai­nen sa­laat­ti par­sas­ta ja nuu­de­leis­ta tuo pöytään raik­kaan tuu­lah­duk­sen aa­sia­lai­ses­ta ma­ku­maail­mas­ta

Parsa on hienostunut herkku, jonka seurana on perinteisesti tarjottu hollandaisekastiketta. Tänä keväänä vaihtelua kastikkeeseen tuo avokado. Klassinen italialainen tonnatokastike on sekin koukuttava kaveri parsalle.

Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta. Salaatin tulisuutta voit lisätä vaihtamalla punaisen chilin thaimaalaiseen linnunsilmächiliin.
Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta. Salaatin tulisuutta voit lisätä vaihtamalla punaisen chilin thaimaalaiseen linnunsilmächiliin.
Kuva: Nanna Rintala

Tuore parsa on verraton herkku, höysteeksi riittää yksinkertaisimmillaan voisula ja puristus sitruunasta. Vihreä parsa kypsyy nopeasti ja siitä loihtii nopeasti ihanat alkupalat tai aterian maistuvat lisäkkeet. Pikku parsaruuat ovat myös mainioita lounaalla tai iltapalana.

Tonnatokastike tai avokadohollandaise tuo uutta twistiä parsa-annokseen. Rapsakassa nuudelisalaatissa parsa on kuin kotonaan.