hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ve­tu­rin­kul­jet­ta­jien työ­rii­das­sa syntyi val­ta­kun­nan­so­vit­te­li­jan joh­dol­la neu­vot­te­lu­tu­los – lakon jat­ku­mi­nen ratkeaa huo­men­na

Helsinki
Veturinkuljettajien työriidassa on saatu aikaan neuvottelutulos.
Veturinkuljettajien työriidassa on saatu aikaan neuvottelutulos.
Kuva: Anssi Jokiranta

Veturinkuljettajia koskevassa työriidassa on saavutettu valtakunnansovittelijan johdolla neuvottelutulos. Asiasta tviittasi valtakunnansovittelijan toimisto ennen iltakahdeksaa.

Rautatiealan Unionin (RAU) ja Palvelualojen työnantajat Paltan välisen työriidan ratkaisua käsitellään seuraavaksi liittojen hallinnoissa ja lopputuloksesta kerrotaan huomenna alkuiltapäivästä.

– Jos neuvottelutulos hyväksytään, veturinkuljettajien voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto ja 20.3. alkanut lakko päättyvät, kertoo Palta tiedotteessaan.

Neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan niin ikään vasta huomenna.

Jo aikaisemmin oli kerrottu, että osapuolet eivät enää ole kiistelleet palkkaratkaisusta, vaan kiistat ovat liittyneet työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin kuten viikkolepoaikaan.

Työriidan neuvottelijat pääsivät viime viikolla jo neuvottelutulokseen, mutta veturinkuljettajia edustavan RAUn edustajisto hylkäsi neuvottelutuloksen.

Veturinkuljettajien lakko pysäytti täysin Suomen junaliikenteen maanantaina. Matkahuollosta kerrottiin STT:lle tiistaina, että lakko on lisännyt linja-autolla matkustavien ihmisten määrää.

VR saattaa saada jonkin verran matkustajajunia liikkeelle jo huomenna, kerrottiin VR:n viestinnästä STT:lle tänään illalla sen jälkeen kun neuvottelutulos oli syntynyt.