Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­si­voi­mal­la kes­kei­nen rooli huol­to­var­muu­des­sa

Vesa Puuronen totesi (LK 28.9.), että Sierilästä saatavan energian hyöty on pieni vahinkoihin verrattuna. Kestävä energiapolitiikka pohjautuu kolmeen keskeiseen tavoitteeseen: toimitusvarmuuteen, hintaan ja ympäristövaikutuksiin. Vastuullisessa energialiiketoiminnassa keskeistä on löytää paras mahdollinen tasapaino tavoitteiden suhteen.

Muutos energiamarkkinoilla on viime aikoina ollut nopea – energiaturvallisuuteen ja hintaan liittyvät kysymykset ovat nousseet keskiöön uudessa valossa. Talvi ja sähkön riittävyys huolettavat kaikkia. Sähköjärjestelmämme toiminnasta vastaava Fingrid on todennut, että suomalaisten on varauduttava mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin. Tilanne on vieläkin kriittisempi, jos jokin voimalaitos- tai voimajohto vikaantuu samaan aikaan. Todennäköisyys sähköpulatilanteisiin on suurimmillaan kovalla pakkasella ja kun ei tuule.

Valitettavasti Suomen omavaraisuus sähkön suhteen on yksi Euroopan huonoimmista. On syytä pohtia, haluammeko olla jatkossakin näin riippuvaisia ulkomaisesta sähköntuonnista vai varautua omalla tuotannolla kriittiseen infrastruktuuriin vaikuttaviin häiriötekijöihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.