Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Vesille suun­na­taan liian usein ilman pe­las­tus­lii­ve­jä – lauan­tai­na vie­te­tään pe­las­tus­lii­vi­päi­vää

Kesä on vesillä ja veden äärellä liikkumisen aikaa. Vesille suunnataan kuitenkin liian usein ilman pelastusliivejä.

Lauantaina 28. toukokuuta vietetään pelastusliivipäivää. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto muistuttaa tiedotteessaan, että vain käyttötarkoituksen mukaisesti valittu ja oikein puettu pelastusliivi voi pelastaa veden varaan jouduttaessa.

– Suomessa hukkuu joka vuosi 100–150 ihmistä, joista noin kolmannes vesiliikenneonnettomuuksien seurauksena. Moottoriveneessä ja yli viiden metrin pituisessa purjeveneessä pitää olla pelastusliivi jokaiselle veneessä olijalle. Useimmiten liivit myös kyseisistä veneistä löytyvät. Soutuveneeseen ei kuitenkaan ole säädetty pakolliseksi pitää pelastusliivejä matkassa tai päällä, vaikkakin vesiliikenteessä hukkuneista suurin osa on ollut liikkeellä soutuveneellä. Kampanjoimme, jotta liivit olisivat puettuna aina vesillä liikuttaessa, kertoo SUH:n viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

– Veneilykausi on alkanut Suomessa vauhdikkaasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.