kolumni: Il­mas­to­pää­tök­sis­sä me­ga­luo­kan ai­ka­tau­lu­vir­he

tähtijuttu: Yhden lähtö tarjosi toi­sel­le kodin – ta­voi­tim­me kolmen muut­ta­jan ketjun ja kur­kis­tim­me kuntien väes­tö­en­nus­tei­siin

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Tilaajille

"Ver­rat­tu­na aiem­paan vuoteen ul­ko­mais­ten asiak­kai­den määrä tulee olemaan 85 pro­sent­tia al­hai­sem­pi tänä vuonna" – Osa Lapin ho­tel­leis­ta pitää oviaan edel­leen kiinni

Kesä ylitti odotukset osassa hotelleista vaikeista olosuhteista huolimatta. Kotimaisten matkailijoiden määrä ei tule talvikaudella korvaamaan ulkomaalaisten turistien jättämää lovea.

Koronavirusepidemia pisti hotellialan ahtaalle keväällä. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n teettämän jäsenkyselyn mukaan 61 prosenttia hotelleista, hostelleista ja kylpylöistä arvioi menettävänsä vähintään 50 prosenttia liikevaihdostaan syys-joulukuussa. Lapin ruskamatkailu on vauhdissa, mutta osa hotelleista pitää edelleen oviaan suljettuna.

Kaksi kolmesta suljettuna

Scandic on pitänyt Rovaniemellä kahta kolmesta hotellistaan kiinni. Hotellit suljettiin huhtikuussa. Scandic Rovaniemi City ja Scandic Kemi ovat nyt olleet avoinna.