Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Venäjän raa­kuu­det vauh­dit­ta­vat ener­gia­po­li­tii­kan muu­tos­ta Eu­roo­pas­sa – nyt on mah­dol­li­suus ottaa iso askel kohti hii­li­va­paa­ta Eu­roop­paa

Pääkirjoitus // 11.4.2022

Venäjän armeijan hyökkäys Ukrainaan tuomitaan Suomessa ja Euroopan unionissa lähes yksimielisesti, mutta energian ostot itänaapurista jatkuvat.

Venäjän toimien paheksunta näyttää kaksinaamaiselta, kun Euroopan unionin jäsenvaltiot käytännössä rahoittavat kivihiilen, maakaasun ja öljyn ostoillaan Venäjän sotakassaa joka päivä. Kansalaisia ja myös EU-komissiota tämä turhauttaa.

Riippuvuus idästä tuotavasta energiasta on pitkän kehityksen tulos eikä korvaavia ratkaisuja saada nopeasti aikaan. Venäjältä tuotava maakaasu oli vielä vähän aikaa sitten lännessä erittäin suosittu ratkaisu, koska kaasun avulla oli tarkoitus päästä eroon ydinvoimasta, jota erityisesti Saksassa on pidetty kaikista epäsuosituimpana energiantuotantomuotona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.