Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Venäjä vaivaa ka­lus­to- ja mie­his­tö­pu­la, kertoo Bri­tan­nian puo­lus­tus­mi­nis­te­riö – Uk­rai­nan va­pau­te­tuil­ta alueil­ta löy­det­ty ki­du­tus­kam­mioi­ta

Luhanskissa venäläisjoukot yrittänevät vallata Svatoven aluetta.

Näkymä kadulla Hersonin alueella Ukrainassa 20. marraskuuta.
Näkymä kadulla Hersonin alueella Ukrainassa 20. marraskuuta.
Kuva: OLEG PETRASYUK

Ukrainassa pula kalustosta ja koulutetuista sotilaista vaikuttaa edelleen sekä Venäjän kykyyn hyökätä että puolustaa asemiaan, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan Twitterissä.

Itä-Ukrainan Luhanskissa Venäjä on jo viikon ajan jatkanut kiivasta tykistötulta Svatoven alueella. Koska kyseessä on merkittävä asutuskeskittymä Luhanskissa, Venäjän johto haluaa erittäin todennäköisesti saada Svatoven vallattua, puolustusministeriö uskoo.

Asevoimien johdolla on kuitenkin vaikeuksia, koska heidän olisi samaan aikaan ylläpidettävä uskottavaa puolustusta ja jaettava resursseja hyökkäysoperaatioihin etelämpänä Donetskissa.

Muilla rintamalohkoilla Venäjän joukot keskittyvät ministeriön mukaan puolustusasemien rakentamiseen. Niitä miehittävät lähes varmasti osin heikosti koulutetut, mobilisoidut reserviläiset.

Ukraina kertoo Hersonista löytyneen kidutuskammioita

Ukrainan syyttäjäviranomaiset kertovat löytäneensä Hersonin kaupungista Etelä-Ukrainassa neljä paikkaa, joissa Venäjän joukot ovat kiduttaneet kiinni ottamiaan ihmisiä.

Paikalta löydettiin osia kumipampuista, puinen maila, sähköiskujen antamiseen käytetty laite sekä luoteja seinistä, syyttäjäviranomaiset kertoivat lausunnossaan.

– Sellissä ja kellareissa oleviin ihmisiin kohdistui erilaisia ​​kidutusmenetelmiä sekä fyysistä ja henkistä väkivaltaa, lausunnossa sanottiin.

Venäjän joukot vetäytyivät Hersonista aiemmin tässä kuussa.

Venäjä on liittänyt Hersonin alueen laittomasti itseensä ja väittää edelleen, että myös Hersonin kaupunki kuuluu sille. Kaupunki on kuitenkin Ukrainan joukkojen hallinnassa.

Uutistoimisto AFP haastatteli viime viikolla Hersonin asukasta, joka kertoi viettäneensä viikkoja vangittuna sellissä, jossa venäläiset ja Venäjä-mieliset joukot hakkasivat häntä ja antoivat sähköiskuja.

Toisaalta myös Venäjä on äskettäin esittänyt syytöksiä ukrainalaisten joukkojen väärinkäytöksistä. Venäjän mukaan ukrainalaiset surmasivat antautuneita venäläissotilaita.

– Epäilemättä Venäjä etsii itse ne henkilöt, jotka tekivät tämän rikoksen. Heidät on löydettävä ja heitä on rangaistava, sanoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov toimittajille.

Juttua päivitetty kello 17.57 uusilla tiedoilla Hersonista löytyneistä kidutuskammioista.