Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Vasa kysyi ro­va­nie­me­läi­sen lukion opis­ke­li­joil­ta, kuinka paljon ja min­kä­lais­ta sek­suaa­lis­ta häi­rin­tää he ovat koh­dan­neet – liian monelle se on tuttua, etenkin somessa

Seksuaalinen häirintä voi ilmetä nuorissa ahdistuneisuutena, uniongelmina ja itsetuhoisuutena. Vasan nuorille teettämän kyselyn vastaajista liki 80 prosenttia on kokenut häirintää.

Seksuaalinen häirintä
Kuva: Erica Niemelä

Huutelua, viheltelyä, kommentointia kadulla tai julkisella paikalla 58,7 prosenttia. Ei-haluttua koskettelua 39,7 prosenttia. Seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvää ehdottelua tai kommentointia 15,7 prosenttia. Sopimatonta ehdottelua tai kommentointia 49,6 prosenttia. Vastaanottanut ei-haluttuja alastonkuvia tai kuvia sukuelimistä sosiaalisessa mediassa 63,6 prosenttia. Tällaista seksuaalista häirintää nuoret ovat kohdanneet.

Vasa teetti loka-marraskuun vaihteessa rovaniemeläisen Ounasvaaran lukion opiskelijoille kyselyn nuorten kohtaamasta seksuaalisesta häirinnästä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.