Va­rus­kun­nan ja Po­ro­po­lun päi­vä­ko­din ko­ro­na­ka­ran­tee­nit päät­tyi­vät Ro­va­nie­mel­lä – Päi­vä­ko­ti avautuu uu­des­taan huo­men­na ja Hoplop tors­tai­na


Porokadun päiväkoti.
Porokadun päiväkoti.
Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Poropolun päiväkodin ja varuskunnan koronakaranteenit ovat päättyneet, ja päiväkoti avaa ovensa keskiviikkona.

Myös Hoplopissa altistuneiden karanteeniaika päättyy keskiviikkona, ja seikkailupuisto avaa ovensa jälleen torstaina.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, että koronatilanne näyttää jälleen hyvältä, ja vaikuttaa siltä, että tartuntaryöpsähdys saatiin tukahdutettua.


Sairaanhoitopiirin alueella on tehty viimeisen kahden viikon aikana suuri määrä koronatestejä. Toissa viikolla niitä tehtiin noin tuhat, ja viime viikolla noin 1 200, Broas laskee.

Markku Broas
Markku Broas
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen koronavirusketjussa oli kolme sairastunutta. Altistuksia tapahtui Poropolun päiväkodissa, varuskunnassa ja Hoplopissa, ja parhaimmillaan yli 200 ihmistä oli karanteenissa tartuntaketjuun liittyen.

Tartuntojen alkulähdettä ei onnistuttu selvittämään.

– Sitä ei voida yhdistää Ruotsiin, pääkaupunkiseutuun tai kehenkään aiemmin koronavirukselle positiiviseen henkilöön, Broas sanoo.

Vaikka Lapin koronatilanne on taas rauhallinen, Broas korostaa, että testiin tulee hakeutua heti, jos huomaa koronan oireita.