Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Var­hais­kas­va­tuk­sen pe­las­ta­mi­nen ei ydin­fy­siik­kaa

Varhaiskasvatus on pahassa kriisissä. Navetta palaa jo. Sammutuksesta ovat vastuussa päättäjät niin kunnissa kuin pylvästalossa isolla kirkolla. Heidän käsissään on, paljonko rahaa varhaiskasvatukseen satsataan. Vaikka lasten pitäisi olla yhteiskuntamme tärkein investointimme, on alalla kyteneet ongelmat annettu roihahtaa liekkeihin, vaikka varhaiskasvatuksen pelastaminen ei ole ydinfysiikkaa.

Varhaiskasvatus on säädetty laissa jokaisen lapsen oikeudeksi ja osaksi suomalaista koulutusjärjestelmää. Sen tavoitteena on edistää jokaisen lapsen kasvua, terveyttä ja hyvinvointia, tukea lapsen oppimisen edellytyksiä ja luoda mahdollisimman pysyvät vuorovaikutussuhteet lasten ja varhaiskasvatushenkilöstön välillä. Tavoitteet ovat hyvät ja korkeat. Lapsemme ansaitsevat juuri tätä.

Varhaiskasvatuksen merkitys on yhteiskunnallisesti vieläkin laajempi. Laadukas varhaiskasvatus mahdollistaa vanhempien työssäkäynnin ja opiskelun. Korona-aika osoitti, miten tärkeää oli, että päiväkotien toiminta jatkui myös silloin kun monet sulkivat ovensa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.