kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Vap­pu­pa­raa­ti on yksi Me­ri-La­pin pe­rin­tei­sis­tä vap­pu­ta­pah­tu­mis­ta

Tornion Moottorikerhon perinteinen Wappuparaati järjestetään vappupäivänä 1.5. klo 12. Vappuna järjestetään myös muun muassa Kemin perinteinen vappumarssi, motoristikirkko ja vappuaattona lasten tapahtuma Kemin Kulttuurikeskuksessa.

Tornion Moottorikerholla valmistaudutaan perinteiseen Wappuparaatiin odottavaisin mielin. Keleistä riippuu, kuinka paljon porukkaa paikan päälle saapuu. Vuosittainen osallistujamäärä on vaihdellut 50–200 kuljettajan välillä ja yleisöä paikan päälle on perinteisesti kertynyt sadoittain, ellei tuhansittain. Tapahtuma on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

– Viime vuonna paikalla oli tosi paljon väkeä, vaikka oli vähän huono sää. Toki siihen vaikutti myös se, että pariin vuoteen ei saatu järjestää paraatia koronan takia, Maarika Autio kertoo.

Maarika Autio ja Jani Ryynänen aikovat osallistua Tornion perinteiseen Vappuparaatiin. Autio on osallistunut paraatiin aikaisempina vuosina muutaman kerran, mutta on tyypillisesti vastannut tapahtumassa makkaran myynnistä. Ryynänen on ollut mukana paraatissa 15 kertaa.
Maarika Autio ja Jani Ryynänen aikovat osallistua Tornion perinteiseen Vappuparaatiin.