Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Va­lo­ku­vaa­ja Jaakko Heik­ki­lä näkee yh­ty­mä­koh­tia Har­le­mis­sa ja ko­ti­seu­dus­saan Tor­nion­laak­sos­sa – Kuvissa näkyvät ihmiset ei kur­juus.

Heikkilä näkee Harlemin ja New Yorkin keskustan välisellä samaa vastakkaisuutta kuin Helsingin ja Tornionlaakson välillä.

Tornionlaakson Kukkolasta maailmaa katseleva valokuvaaja Jaakko Heikkilä on saanut viimein lunastettua 20 vuotta sitten New Yorkissa antamansa lupauksen.

– Olin syksyllä 2001 terrori-iskujen jälkeen New Yorkissa taiteilijaresidenssissä pari kuukautta. Tilanne maassa oli erikoinen, joka vaati sulattelua. Löysin itseni kiertämästä Harlemissa, joka oli erilainen kuin Manhattanin keskusta. Harlemilla oli oma maine, joka ei kuitenkaan näkynyt ihmisissä. En pelännyt, vaan löysin paikasta oman viehätyksensä.

Valokuvaaja kiersi pari viikkoa kameransa kanssa kuvaamassa Harlemin seiniä. Hiljalleen paikka tuli tutuksi ja jää suli myös ihmisiin.

– Otin kopion passistani ja kerroin ihmisille millä asioilla Harlemin kaduilla kiersin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita