Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Va­lo­ku­vaa­ja Jaakko Heik­ki­lä näkee yh­ty­mä­koh­tia Har­le­mis­sa ja ko­ti­seu­dus­saan Tor­nion­laak­sos­sa – Kuvissa näkyvät ihmiset ei kur­juus.

Heikkilä näkee Harlemin ja New Yorkin keskustan välisellä samaa vastakkaisuutta kuin Helsingin ja Tornionlaakson välillä.

Tornionlaakson Kukkolasta maailmaa katseleva valokuvaaja Jaakko Heikkilä on saanut viimein lunastettua 20 vuotta sitten New Yorkissa antamansa lupauksen.

– Olin syksyllä 2001 terrori-iskujen jälkeen New Yorkissa taiteilijaresidenssissä pari kuukautta. Tilanne maassa oli erikoinen, joka vaati sulattelua. Löysin itseni kiertämästä Harlemissa, joka oli erilainen kuin Manhattanin keskusta. Harlemilla oli oma maine, joka ei kuitenkaan näkynyt ihmisissä. En pelännyt, vaan löysin paikasta oman viehätyksensä.

Valokuvaaja kiersi pari viikkoa kameransa kanssa kuvaamassa Harlemin seiniä. Hiljalleen paikka tuli tutuksi ja jää suli myös ihmisiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.