Pääkirjoitus: Pan­de­mia ja Venäjän hyök­käys Uk­rai­naan ovat jät­tä­neet il­mas­ton­muu­tok­sen var­joon­sa – pla­neet­tam­me elin­kel­poi­suus on yhä uhat­tu­na

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Lentopallo: Pe­run­gan Poikien lii­ga­tai­val jatkuu sit­ten­kin – vii­mei­sen il­ta­päi­vän tukijat rat­kai­si­vat, että kai­vat­tu 55000 euroa saatiin kasaan

Tilaajille

Va­lo­ku­vaa­ja Jaakko Heik­ki­lä näkee yh­ty­mä­koh­tia Har­le­mis­sa ja ko­ti­seu­dus­saan Tor­nion­laak­sos­sa – Kuvissa näkyvät ihmiset ei kur­juus.

Heikkilä näkee Harlemin ja New Yorkin keskustan välisellä samaa vastakkaisuutta kuin Helsingin ja Tornionlaakson välillä.

Tornionlaakson Kukkolasta maailmaa katseleva valokuvaaja Jaakko Heikkilä on saanut viimein lunastettua 20 vuotta sitten New Yorkissa antamansa lupauksen.

– Olin syksyllä 2001 terrori-iskujen jälkeen New Yorkissa taiteilijaresidenssissä pari kuukautta. Tilanne maassa oli erikoinen, joka vaati sulattelua. Löysin itseni kiertämästä Harlemissa, joka oli erilainen kuin Manhattanin keskusta. Harlemilla oli oma maine, joka ei kuitenkaan näkynyt ihmisissä. En pelännyt, vaan löysin paikasta oman viehätyksensä.