Mainos

Val­men­ta­mis­ta, ei vah­taa­mis­ta – Hyb­ri­di­työn joh­ta­mi­nen edel­lyt­tää luot­ta­mus­ta ja vas­ta­vuo­roi­suut­ta

Hybridityö on yksi tämänhetkisen työelämän trendisanoista – mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Parhaimmillaan hybridityö yhdistää nimensä mukaisesti etä- ja läsnätyön onnistuneesti, tarjoten joustavuutta ja käytännöllisyyttä. Lappilaisten edunajamista ja Lapin kehittämistä tekevässä Lapin liitossa työn tekeminen perustuu luottamukseen ja vastuuseen omasta työstään: jokainen osallistuu yhteisöllisyyden ylläpitämiseen ja itselle sopivien työskentelytapojen reflektointiin. Mutta miten hybridityötä voi johtaa menestyksekkäästi?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin seitsemästoista jakso alta:

Suomen pohjoisimman, laajimmassa ja kansainvälisimmän maakunnan liitossa on pitkät perinteet joustavalle hybridityölle. Lapin liiton väkeä löytyy etätoimistoistaan aina Enontekiöltä Etelä-Suomeen ja välillä jopa Brysseliin saakka. Yhteyksien pitää pelata, työn rullata ja kaikkien kokea olevansa samalla missiolla.

Kuten johtamisessa yleensäkin, myös hybridityön parissa keskeistä on esimerkiksi tavoitteiden ja odotusten selkiyttäminen sekä avoin, vastavuoroinen ja aktiivinen kommunikointi. Kunta-alan asiantuntijatyönjohtaminen vaatii esihenkilöltä edelleen esimerkiksi tavoitettavuutta ja läsnäoloa, jotka mahdollistavat päätöksenteon ja substanssiosaamisen tukemisen.

Tervetuloa kuuntelemaan, miten me Lapin liitossa teemme hybridityötä arvojemme mukaisesti: aidosti ja rohkeasti omilla persoonillamme.

Johtamisesta, hybridityöstä ja näiden onnistuneesta yhdistelmästä keskustelevat Lapin liiton viestintäpäällikkö Jenni Lintula ja hallintojohtaja Kirsi Pulkamo sekä Tekijöiden Lappi -hankkeen Marianne Kuisma ja Henna Kymäläinen.

Lapin liitto