Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Va­lio­kun­nat: saa­me­lais­kä­rä­jil­le ei tulisi ve­to-oi­keut­ta – vain yksi va­lio­kun­nis­ta antoi lau­sun­ton­sa rii­tai­se­na, muut yk­si­mie­li­siä

Metsähallitus noudattaa laajaa neuvotteluvelvoitetta jo nyt, totesi maa- ja metsätalousvaliokunta.

Saamelaiskäräjälakia koskevat valiokuntalausunnot ovat valmistuneet. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta jätti lausuntonsa riitaisena, mutta muut olivat kannanotoissaan yksimielisiä.

Sekä maa- ja metsätalousvaliokunta että talousvaliokunta rajasivat asian käsittelyn tiukasti omaan toimialaansa eivätkä ottaneet kantaa esimerkiksi vaaliluettelon muodostamiseen.

Talousvaliokunta tuo kuitenkin esiin, että asialla voi olla välillisiä vaikutuksia, mikäli saamelaismääritelmä poistuu lainsäädännöstä. Maa- ja metsätalousvaliokunta puolestaan toteaa, että vaaliluetteloon merkitseminen ei tuo muita kuin vaaleihin liittyviä oikeuksia.

Lausunnoista käy ilmi, että saamelaiskäräjälain uudistamista pidetään tärkeänä, mutta lakiesityksessä nähdään myös paljon epäselviä tai ongelmallisia kohtia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.