Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vä­li­ai­kais­ta kaikki on vaan?

Vaaranlammen koulun purkamisen piti alkaa vuodenvaihteessa. Päiväkoti siirtyi väistötiloihin 1. elokuuta. Väistötiloja ei olekaan löydetty suunnitellun aikataulun puitteissa muille toimijoille (hammashoito ja neuvola). Purkuaikataulu on viivästynyt ainakin puolella vuodella ja valmistumisenkin aikatauluarvio on siirtynyt jo vuodelle 2025.

Suunnitteilla on, että Vaaranlammen päiväkodin tilat otetaan väliaikaiseen käyttöön kunnalliseen toimintaan neljälle lapsiryhmälle 1.1–31.5.2022. Tammikuussa tulee viisi vuotta siitä, kun koululaiset siirtyivät väistötiloihin Kairatielle.

Joskus toivoisi, että päätöksiä tehdessä mietittäisiin myös perheitä, joita päätökset koskettavat jokapäiväisessä arjessa. Ei puhuttaisi vain oppilas- ja lapsimääristä, ryhmien ja luokkien määristä, kilometreistä. Miltä tuntuu perheestä, jonka päiväkoti siirtyy toisaalle huonompiin tiloihin (piha, sisätilat, jumppasali) ja tilalle otetaankin toiset, vaikka rakennuksen purkamisen piti alkaa?

Miltä tuntuu perheestä, joka on ajatellut lapsiaan ja heidän koulumatkaansa asuntoa ostaessaan tai taloa rakentaessaan? Koulu on ollut lähellä tai se on luvattu rakentaa lähelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.