Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Val­hei­ta vai vää­ri­nym­mär­ryk­siä?

Maahanmuuttoteema keskusteluttaa kuntavaaliehdokkaita. Keskustelua somessa ylläpitävät perussuomalaisten ehdokkaat, jotka luottavat kaupunginhallituksen jäsenen Kalervo Björkbackan (ps.) laskelmaan maahanmuuton kustannuksista.

Puolueen kotisivuilla julkaistussa laskelmassa Björkbacka kertoo joutuneensa tekemään ”hieman salapoliisityötä”, jotta pääsi käsiksi tietoihin. Hän toteaa, että kotouttamiskustannukset sijoittuvat perusturvalautakunnan budjetissa kohtaan ”aikuisten ja työikäisten palvelut”, jotka olivat 2019 yhteensä 35,3 miljoonaa euroa.

Tämän jälkeen laskennassa edetään oudoille raiteille. Björkbacka toteaa: ”Osavuosikatsauksesta ilmenee, että vammaisten palveluihin on budjetoitu 12,8 ja erityisryhmien palveluihin 14,9 miljoonaa euroa. Kun aikuisten ja työikäisten palveluista vähennetään vammaisten ja erityisryhmien palvelut, jää maahanmuuttajien kustannuksiksi 7,6 miljoonaa euroa. Summa on jo nyt lähes yhden veroprosenttiyksikön verran.”

Tämä on vähän sama kuin päättelisi aviopuolison ostaneen kaupasta 50 eurolla kaljaa, kun 60 euron laskusta vähentää vain perunat ja lihan – vaikka ostoskorissa olisi monta muutakin tuotetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.