Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Busseja on poliisin mukaan pysäköinyt muun muassa jalkakäytäville. Arkistokuva vuoden takaa, jolloin bussit ottivat matkailijoita kyytiin muun muassa keskustassa kävelykadulla.
Busseja on poliisin mukaan pysäköinyt muun muassa jalkakäytäville. Arkistokuva vuoden takaa, jolloin bussit ottivat matkailijoita kyytiin muun muassa keskustassa kävelykadulla.
Kuva: Jussi Leinonen

Lapissa matkailijoiden runsas määrä näkyy myös liikenteessä. Rovaniemellä tunteita ovat poliisin mukaan kuumentaneet erilaiset bussit ja vuokra-autot, joita on pysäköity vaarallisiin paikkoihin.

– Bussien ja taksien olisi hyvä etsiä turvallinen lastaus- tai odotuspaikka, poliisitiedotteessa todetaan.

Jalkakäytäville parkkeeraus aiheuttaa vaarantilanteita muun muassa kevyelle liikenteelle. Myös pelastustiet tulisi pitää avoimena.

– Poliisi pyrkii puuttumaan ongelmallisiin parkkeerauksiin mahdollisuuksien mukaan, mutta toivoo samalla, että myös kuljettajat muistaisivat vastuunsa yhteisen turvallisuuden ylläpitämiseksi, tiedotteessa todetaan.

Ulosajo Enontekiöllä

Liikenteessä näkyy paljon myös vuokra-autolla liikkuvia, talvisiin olosuhteisiin tottumattomia kuljettajia.

Enontekiöllä auton kuljettaja menetti hallinnan Käsivarrentiellä sillä seurauksella, että auto pyörähti ojan puolelle. Auton kyydissä olleet matkustajat selvisivät ulosajosta säikähdyksellä.

– Sen lisäksi että talviset olosuhteet olivat kuljettajalle outo kokemus, oli keli kaiken lisäksi kovin kehno, poliisista kerrotaan.