Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­ti­alue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Tilaajille

Väärää kastia – Joonas Berg­häll tuo esi­kois­kir­jas­saan esiin elo­ku­va-alal­la koh­taa­man­sa epä­ta­sa-ar­von

Elokuvatuottaja kirjoitti esikoiskirjan rakkaudesta äitiinsä. Omaelämäkerrallinen teos kertoo avoimesti myös myös elokuva-alan epäkohdista.

Koronasulusta se alkoi. Yhtäkkiä työlleen omistautuneella dokumenttielokuvien tuottajalla ja ohjaajalla Joonas Berghällillä oli vain aikaa.

Hän alkoi kirjoittaa. Ensin lapsuudestaan, sitten nykyisestä elämästään ja urastaan.

Kirja nimeltä Vaaleanpunainen kirje julkaistaan torstaina Tammen kustantamana. Omaelämäkerrallisen teoksen keskiössä on Bergällille rakas, jo edesmennyt äiti ja tämän opetukset, mutta esiin nousevat myös kirjoittajan henkilökohtaiset kamppailut ja Suomen elokuva-alaa kalvavat epäkohdat.

– Kaikki mitä äiti opetti minulle tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta on osoittautunut elokuva-alalla turhaksi, Joonas Berghäll sanoo Oktober-tuotantoyhtiön toimistossa Rovaniemen keskustassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.