Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Va­lion­ran­nan kaa­va­muu­tos on vihdoin lop­pu­suo­ral­la, mutta saa ky­sy­mään, sitooko kump­pa­nuus liikaa kau­pun­gin käsiä

Rovaniemi sai maanantaina päätökseen ison kaavahankkeen, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi Sairaalanniemen asemakaavamuutoksen. Se mahdollistaa muun muassa neljän asuinkerrostalon rakentamisen Kemijoen rantamaisemaan.

Kaava on siis valmis, mutta lainvoimaa se tuskin heti saa. Kaavasta todennäköisesti valitetaan hallinto-oikeuteen, sillä osa rovaniemeläisistä on vastustanut Sairaalanniemen rakentamista. Valtuustossakin muutama valtuutettu olisi hylännyt kaavan.

Sairaalanniemen käyttöä on pohdittu Rovaniemellä vuodesta 2010, mutta varsinainen kaavamuutos käynnistyi vuonna 2018. Muutos saatiin siis maaliin neljässä vuodessa. Se on hämmästyttävänkin lyhyt aika ottaen huomioon, kuinka paljon keskustelua Sairaalanniemen rakentaminen on herättänyt.

Neljä vuotta on lyhyt aika myös verrattuna toiseen Kemijoen rannan kaavoitusprosessiin, Valionrantaan, jonka kaavamuutos on ollut vireillä vuodesta 2008.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.