Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Us­kal­taa­ko kukaan enää eh­dok­kaak­si puo­lueen lis­toil­ta? – Po­li­tii­kan tutkija avaa pre­si­den­tin­vaa­lien il­miö­tä: ”Va­lit­si­jayh­dis­tyk­sen käyttö voi hel­pot­taa va­rain­han­kin­taa”

Toistaiseksi presidentinvaaleihin on asettunut ehdolle neljä poliitikkoa, joista vain yksi – Hjallis Harkimo – on asettumassa ehdolle "perinteisin menoin" puoluetaustansa pohjalta. Jenni Karimäki arvioi, että kilpaan liittyy vielä myös yksiselitteisiä puolue-ehdokkaita.

Jarno Karttunen keräsi nimiä Sauli Niinistön valitsijayhdistyksen tukijoiksi edellisissä presidentinvaaleissa kuusi vuotta sitten.
Jarno Karttunen keräsi nimiä Sauli Niinistön valitsijayhdistyksen tukijoiksi edellisissä presidentinvaaleissa kuusi vuotta sitten.
Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic.- Kuv

Viime viikolla presidenttikisa sai jälleen yhden uuden ehdokkaan, kun Olli Rehn (kesk.) ilmoittautui tarjolle. Kuten aiemmin Pekka Haavisto (vihr.) ja politiikan konkari Paavo Väyrynen, myös Rehn ilmoitti tavoittelevansa ehdokkuutta valitsijayhdistyksen kautta. Toistaiseksi vain Liike Nytin Harry ”Hjallis” Harkimo on asettumassa ehdolle puolueensa nimissä.

Oikeus asettaa ehdokas presidentinvaaleissa on rekisteröidyllä puolueella, jonka ehdokaslistalta on viimeksi toimitetuissa eduskuntavaaleissa valittu vähintään yksi kansanedustaja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.