Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Useim­mil­le poro ei ole enää Petteri Pu­na­kuo­no – lue ju­tus­tam­me, mitkä lap­pi­lais­her­kut ovat mat­kai­li­joi­den suo­sik­ke­ja

Lapin ravintoloissa asioi yhä enemmän kosher-, halal- ja kasvisuokavalioita noudattavia asiakkaita. Kulttuurit kohtaavat ravintoloissa, mutta yrittäjillä on matkailijoista vuosien kokemus.



Puolalaiset Janub (oikealla edessä), Igor ja Beata Valetko sekä Daria Szrodzinska syövät hampurilaista Joulupukin pajakylässä. "Porohampurilaista! Me haluamme maistella paikallista ruokaa", Janub kertoo.
Puolalaiset Janub (oikealla edessä), Igor ja Beata Valetko sekä Daria Szrodzinska syövät hampurilaista Joulupukin pajakylässä. "Porohampurilaista! Me haluamme maistella paikallista ruokaa", Janub kertoo.
Kuva: Pekka Aho

Australialaiset Alan ja Julie Clay kertovat saapuneensa vasta Lappiin ja maistaneensa lohikeittoa ravintola Rakkaassa Rovaniemellä.

– Suosimme terveellisiä ja eettisiä ruokia, erityisesti kasvisruokia, Julie Clay sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.