kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Ura­koin­tia ruo­ka­pal­kal­la – kevään ja al­ku­ke­sän tal­koo­po­ru­koil­le mais­tu­vat lo­hi­keit­to, pe­ru­na-jau­he­li­ha­vuo­ka ja mus­tik­ka­pii­rak­ka

Lumen alta kuoriutuneet pihat, telineille nostetut veneet ja talviunestaan heräilevät kesämökit vaativat keväisin huoltotoimenpiteitä. Hommat sujuvat rivakammin ja hauskemmin, kun käsipareja on monta. On reilua huoltaa myös apujoukkoja.

Lohikeitto kuuluu suomalaisten perinneruokien klassikkoihin ja sen menekki talkoissakin on takuuvarmaa.
Lohikeitto kuuluu suomalaisten perinneruokien klassikkoihin ja sen menekki talkoissakin on takuuvarmaa.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Yhden astian ruoat, kuten keitot, padat ja laatikot, ovat käteviä talkoissa. Ne odottelevat tarvittaessa mukisematta, että laituri on saatu paikoilleen tai seinä maalattua. Jos tarpeeksi isoa valmistusastiaa ei löydy kaapista, jaa resepti ja raaka-aineet kahteen erään.

Säädä muutenkin ruokaohjetta talkooporukan pääluvun mukaan ja muista kartoittaa allergiat ja erityisruokavaliot etukäteen. Tämän jutun ruokaohjeista riittää noin kymmenelle syöjälle. Ota huomioon, että jauheliha-perunavuokia pitää silloin tehdä kaksin kappalein.