Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uin­ti­tau­ko kes­tet­tä­vä

Tulevana kesänä rovaniemeläisten uimiseen ja saunomiseen tulee kahden kuukauden tauko uimahalli Vesihiidessä. Uimahalli sulkeutuu heinä-elokuussa. Ulkoallasta ei avata ollenkaan, koska käyttöaika jää niin lyhyeksi.

Kesäkuussa uimakoululaiset valloittavat altaat päivisin. Aikuisuimareille jää mahdollisuus aamu-uintiin sekä uiminen iltapäivästä alkaen aina iltaan saakka.

Syynä uimahallin kahden kuukauden sulkemiseen on remontti. Saamieni tietojen mukaan remontissa uusitaan allaspuolen koko lattiapinta-ala, osa seinistä sekä pienempien altaiden laatoitus. Iso allas laatoitettiin toissa tie, mutta sitä jatketaan vielä joiltakin osin.

Uimisen ja saunomisen keskeytyminen on aiheuttanut jonkin verran ”parran pärinää”, vaikka asiasta ei ole vielä virallisesti edes tiedotettu. Itsekin olen saanut asiasta useita yhteydenottoja. Palaute osoittaa, kuinka tärkeä laitos uimahalli Vesihiisi on kaupunkilaisille.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi