Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Tilaajille

Tor­nio­lai­nen Sanna Rasi oli mat­kal­la Mi­ja­siin, kun Es­pan­jan Au­rin­ko­ran­ni­kol­la riehuva maas­to­pa­lo sai alkunsa kau­pun­gin alueel­la: "Jos tuulen suunta olisi muut­tu­nut, meillä olisi ollut kiire pois"

Perjantaina Espanjan Mijasissa syttyi maastopalo, jota on ollut sammuttamassa reilut 200 palomiestä ja yli 10 helikopteria. Viikon kestäneen helleaallon aikana lämpötila on kivunnut lähes 46 asteeseen.

– Savupatsas vain kasvoi ja kasvoi, Rasi kuvailee.
– Savupatsas vain kasvoi ja kasvoi, Rasi kuvailee.
Kuva: Sanna Rasi

Espanjan Aurinkorannikolla riehuvat maastopalot ajoivat Benalmádenassa lomailevan Sanna Rasin perheineen melkein evakkoon. Rasi kertoo, että erityisesti perjantaina, palon syttymispäivänä, tilanne näytti pahalta.

– Perjantai oli hurja, taivaalle nousi järkyttävä savutorni, joka vain kasvoi ja kasvoi korkeammalle, Torniosta kotoisin oleva Rasi kuvailee.