Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Pel­ko­sen­nie­men vuo­de­osas­ton lak­kau­tus kos­ket­ti minua, ja pian se on mui­den­kin ro­va­nie­me­läis­ten asia

Pelkosenniemen ja Savukosken kunnat päättivät joulukuussa lakkauttaa yhteisen terveyskeskuksensa vuodeosaston. Kahdeksanpaikkaisen osaston toiminta loppuu ensi kesänä, minkä jälkeen vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat sijoitetaan naapurikuntiin. Lisäksi vuodeosaston toimintaa korvataan kotisairaalalla, jonka toimintamallista ei kuitenkaan vielä ole tietoa.

Molemmissa kunnissa osa asukkaista vastusti lakkauttamista. Myös valtuustoissa päätöksistä äänestettiin, ja loppujen lopuksi raha ratkaisi. Tai niin lakkauttamisen kannattajat ainakin perustelivat ratkaisuaan: jostain on pakko säästää, kun toimintarahoitus kokonaisuudessaan ei kasva.

Vuodeosaston kohtalo kiinnostaa minua, koska olen muutama vuosikymmen sitten syntynyt rakennuksessa, jossa Pelkosenniemen terveyskeskus osittain edelleen toimii.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.